Asociația Internațională ”Euro Foto Art” din Oradea organizează în parteneriat cu China Photo Network Online din Zhuhai (China) și Organizațiile Partnere ale Asociației din România, sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe a României și Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, Festivalul Fotografiei Chineze în România. Ediția a VII-a a Festivalului este dedicată Aniversării a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice româno-chineze, respectiv  Zilei Naționale a Chinei cuprinde 15 expoziții alcătuite din creațiile artiștilor fotografi din China, vernisate în orașele: Baia Mare, Brașov, Carei, Cluj Napoca, Galați, Gura Humorului, Miercurea Ciuc, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Sighetu Marmației, Slatina și  Marghita, din care o expoziție a doi artiști fotografi din România, intitulată ”Impresii din China”.

Festivalul a oferit oportunitatea de a organiza și în Arad o expoziție de artă fotografică deosebită cu sprijinul Asociației Foto Club Arad (Organizație parteneră a Asociației ”Euro Foto Art”).  Expoziția intitulată ”Tradiții populare Chineze”, prezintă tradiția populară chineză milenară. În acest context pe simezele Sălii de Expoziții de la Atrium Mall Arad, va fi prezentată o selecție de 45 de fotografii alb-negru și color din China, pusă la dispoziția organizatorilor de către China Photo Network Online din Zhuhai (Organizație parteneră a Asociației ”Euro Foto Art” din China).

Fotografiile expuse care prezintă cultura multinațională a Chinei sunt realizate de 6 artiști fotografi chinezi: Chen Dan, Honghong Wang, Weikun Li, Xu Hang, Yuan Chusheng și Zhang Hui.

Venisajul expoziției va avea loc miercuri, 02 octombrie 2019, la ora 18:00 la Sala de Expoziții de la Atrium Mall Arad, etaj 2, la care organizatorii invită pe toți iubitorii fotografiei să participe.

Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către Dna. Prof. Lizica Mihuț, Președintele Forumului Prieteniei și Colaborării Româno–Chineze și Mircea Boran, Președintele Asociației Foto Club Arad.

Expoziția va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 17 octombrie 2019, accesul fiind gratuit.

Republica Populară Chineză este o țară multietnică cu 56 de naționalități. Imaginile prezintă diferite scene inspirate din condițiile de trai, obiceiurile, credințele religioase, personajele naționale și gusturile estetice ale diferitelor grupuri etnici care au format o cultură națională cu trăsături distinctive și au creat, de asemenea, o trăsătură culturală bogată și diversă în această țară minunată din Asia.

Expoziția de artă fotografică intitulată ”Tradiții populare Chineze” a fost prezentată prima  dată la sediul Casa Româno-Chineză din București în cadrul Festivalului Fotografiei Chineze în România în anul 2017. După vernisajul din capitală expoziția a fost prezentată tot în anul 2017 la Galeria ”Euro Foto Art” din Oradea, la Centru Cultural ”Bucovina” din Suceava. Anul trecut expoziția a fost vernisată la Centrul Cultural ”Eugen Ionescu” din Slatina (Olt).

Asociația ”Euro Foto Art”

Asociația Foto Club Arad