În perioada 31 august – 2 septembrie 2018 am fost invitați de Dușan Zivkici și membri Asociației Foto Kino Video din Novi Sad , Voivodina, Serbia, să petrecem un sfârșit de săptămână împreună cu ei. Prilejul a fost un festival de muzică stradală care s-a desfășurat pe străzile din Cetatea Petrovaradin de lângă Novi Sad. Acolo, dar și pe malurile Tisei, respectiv cu vaporașul lui Sinișa Bubnjevici pe Dunăre, am petrecut câteva zile deosebite.

Ne-am simțit extraordinar, dar am și realizat unele fotografii care vor … îmbogăți palmaresul fiecăruia dintre noi.

Sâmbătă, 8 septembrie 2018, am dat curs unei alte invitații venite de această dată de la Katona Peter, Președintele Atelierului Foto Marvany din Bekescsaba, Ungaria.

În cursul zilei am vizitat Grădina Botanică și Expoziția Mini Ungaria din Szarvas. După masă, de la ora 17, a avut loc vernisajul expoziţiei de fotografie cu titlul: ”Foto Club Arad – Colecția 2018”   

11 dintre membri Asociaţiei Foto Club Arad au expus fotografiile lor la Casa de Cultură      Lencsesi din Bekescsaba condusă de Dl. Takacs Peter. Aceştia sunt: Mircea O. Boran Art. AAFR, Cerasela Ciorba, Ovidiu Cosma, Călin Creştin, Paul Draga, Ovidiu Filip, Graţian Bodrogean, Octavian Iolu, Filip Rotaru, Monica Szentes, Beniamin Voian.   

Au fost prezentate de 50 fotografii cu diverse teme: natură, fotografia turistică, portrete, eseuri, reportaj, etc.

La deschidere a vorbit Dl. Dr. Szemenyei Sandor.

Expoziția poate fi vizitată până pe data de 28 septembrie.

Mulțumiri colegilor și prietenilor din Novi Sad și Bekescsaba !

Mai jos aveți imagini din Szarvas, din Bekescsaba, afișul vernisajului din Ungaria ( realizate de Katona Peter ) și din Novi Sad.

 

Un link cu vernisajul din Ungaria realizat de Dl. Milyo Pal: